A. Reerink

*Op haar 4de werd Anita vegetariër : 1972. De rest van de familie niet. Haar opa was huisarts en promootte het vegetarisme. Hij gaf aan dat het vlees alleen nog maar slechter werd vanwege de intensieve veehouderij en de groeiende sector. Ook waarschuwde hij voor melkproduceten. Hij gaf als huisarts de helderheid die vele niet gaven ” wanneer je kind voor vegetarisme kiest is het wijsheid als ouder meteen moet toehappen! ”

Zij begon met het redden van dieren uit het dierparkje in Vleuten, waar zij vlakbij woonde 1974 . Elke dag ging ze kijken . Ze vond vaak dieren die waren aangevallen door de katten, konijnen , cavia’s en jonge eendjes. Kijken of de kalkoen nog overeind stonden en de geitjes geen wonden hadden. De konijnen vielen vaak in de sloot en verdronken. Een hekwerk werd een ellenlang verzoek aan de burgemeester. In die periode probeerde ze veel dieren te redden voornamelijk jonge eendjes, jonge konijntjes en jonge vogeltjes.

Haar eerste actie was toen ze elf was. Ze sloot zich aan bij de dierenbescherming DB en ging met een aantal vrijwilligers naar een nertsenfokkerij. Het was een vreemde ervaring. Alsof het een attractie was. Een bus vol actievoerders ging een kijkje nemen. Wat ze aantroffen was bizar. Net als nu nog steeds waren het toen ook al hele kleine hokjes. De dieren die continu heen en weer ijsbeerde. Een verschrikking een horror om te zien. Er stonden bewakers met geweren bij de ingang 1979. Er is wel wat veranderd maar niet in de goede zin van het woord, de farms zijn veel groter geworden de toename van het aantal gefokte dieren ook. 

Foto nertsenfokkerij

De start voor vrijwillig werk was bij lekker Dier in 1980. Het was voornamelijk administratief werk daarnaast was het de telefoon op nemen. Pakketten voor de scholen opsturen en kantoor vergroenen. Toch gingen die taken al snel over naar acties voorbereiden. Samen met Lenny heeft zij ongeveer 3 jaar acties voorbereid voor Lekker Dier. Dat was een enorm inspiratie en het mag gezegd worden, absoluut anders dan nu. Zij heeft vooral het derde jaar eigen acties bedacht en uitgevoerd.

VEE-INDUSTRIE IS FAILLIET
Een speech gegeven door A. Reerink tijdens de demonstratie georganiseerd door Mega Zat. Op de Dam in Amsterdam 2012

http://www.anitareerink.nl/

HET SYSTEEM

Deze film is gemaakt door A. Reerink en de Commissie van gezond verstand Het is i.p.v loszand fragmenten belichten een samenhang informatief beeld te geven over de vee-industrie in Nederland aan de hand van wetenschappelijke feiten.

ER ZIJN GRENZEN
Een informatieve film die laat zien hoe de burger besodemieterd wordt door de lobby en de politiek.

De wereld van Anita

Een serie van korte filmpjes over de gedachte van Anita tegenover de omgeving