A. Reerink

*Op haar 4de werd Anita vegetariër ( 1972 ) De rest van de familie niet. Haar opa was toen huisarts en promootte dat idee. Hij gaf aan dat het vlees alleen nog maar slechter werd dus dat wanneer je kind daarvoor kiest je als ouder meteen moet toehappen! 

Zij begon met het redden van de dieren uit het dierparkje in Vleuten waar zij woonde 1974 . Elke dag ging ze kijken of er dieren waren aangevallen door de katten. Zoals konijnen , cavia’s en jonge eendjes. Of de kalkoen nog overeind stond en de geitjes geen wonden hadden. De konijnen vielen vaak in de sloot en verdronken. Een hekwerk werd een ellenlang verzoek aan de burgemeester. In die periode probeerde ze veel dieren te redden voornamelijk jonge eendjes, jonge konijntjes en jonge vogeltjes.

Haar eerste actie was toen ze elf was. Ze sloot zich aan bij de dierenbescherming DB en ging met een aantal vrijwilligers naar een nertsenfokkerij. Het was een vreemde ervaring. Alsof het een attractie was. Een bus vol actievoerders ging een kijkje nemen. Wat ze aantroffen was bizar. Net als nu nog steeds waren het toen ook al hele kleine hokjes. De dieren die continu heen en weer ijsbeerde. Een verschrikking een horror om te zien. Er stonden bewakers met geweren bij de ingang 1979. Er is wel wat veranderd maar niet in de goede zin van het woord, de farms zijn veel groter geworden de toename van het aantal gefokte dieren ook. 

Foto nertsenfokkerij

De start voor vrijwillig werk was bij lekker Dier in 1980. Het was voornamelijk administratief werk daarnaast was het de telefoon op nemen. Pakketten voor de scholen opsturen en kantoor vergroenen. Toch gingen die taken al snel over naar acties voorbereiden. Samen met Lenny heeft zij ongeveer 3 jaar acties voorbereid voor Lekker Dier. Dat was een enorm inspiratie en het mag gezegd worden, absoluut anders dan nu. Zij heeft vooral het derde jaar eigen acties bedacht en uitgevoerd.


haflkhajhg

http://www.anitareerink.nl/

ahgkarh;gh;r

ajh;ahg;a

ahgh;fg;djfh