Prikpil bevorderd biodiversiteit

IMG_0182.jpg
Trouw zaterdag 4 januari 2020: De Boswachter is trots.

Anticonceptie is de enige manier om de omheinde biodiversiteit te verbeteren.

Dit vanwege het simpele feit dat de aanwas van nieuwe grote grazers geleidelijk gaat via anticonceptie. Het massaal afschieten helpt de biodiversiteit totaal niet. Het ruïneert de biodiversiteit wel. Een grote groep via massaslacht uit de ecosysteem wegrukken crieeert een gat in het systeem.

fe497eeddcd35154188697e2c4b64382b44d502d.png

Andere dieren reageren op deze situatie. Of zij sterven ook massaal uit of het geeft een overdaad aan aanwas. Dat is lastig stabiel te noemen.

Een ecosysteem houdt  zichzelf prima in evenwicht mits de mens niet aan de orde is , op geen enkele wijze. Ook niet als toeschouwer ( verstoort ). Daarmee is overduidelijk dat in het kleine Nederland ecosystemen continu aangevallen worden. Wij pleiten daarom voor de meest duurzame en diervriendelijke sturing. Het niets doen geeft massale sterfte vanwege de groei van populatie en bij extreme weersomstandigheden te grote groep en te weinig eten. Dieren hongeren uit dat is volgens ons een extreme vorm van dierenleed wat onnodig is. Wij pleiten daarom voor het Rijnlandmodel voor dieren  zie de homepage.