Door anticonceptie komen er geen dieren bij ! De juiste grootte van de populatie is als eerste nodig.  Heb je te veel dieren voor wat het stuk land kan dragen dan ga je niet om anticonceptie vragen want daardoor zullen er geen dieren verdwijnen. Dat wil zeggen een Reset ( verkleining van een groep ) door middel van anticonceptie kan natuurlijk niet. De prikpil na de Reset inzetten werkt wel!

Op 26 september 2018 mocht Tom Stout de brief die hij 3 september 2018 had verzonden naar provinciehuis Flevoland, toelichten. Deze brief is te lezen op de pagina ;  Stout ‘ Reset ‘ met de prikpil kan niet.  https://dewerkgroep.info/brief-van-tom-stout-anticonceptie-grote-grazers-ovp-3-september-2018.

Het mogen duidelijk zijn dat deze uitleg voor de bühne was.  Het is bijna belachelijk zo een top professional te vragen of  binnen 2 maanden de populatie van 1000 herten kan verminderen worden via  anticonceptie. Want dat was de vraag van de provincie Flevoland i.v.m de Reset. De werkgroep moest daarom op haar tanden bijten,  eindelijk na 8 jaar, mocht professor Tom Stout iets zeggen over anticonceptie voor de grote grazers en dan zo een vraag!

 

Maar professor Stout kwam niet voor niks. Het oeroude riedeltje is doorbroken vanwege de vraag ‘ wat vindt u eigenlijk zelf van anticonceptie gebruik bij grote grazers? Op zich een legitieme vraag. Maar een overwinning. Eindelijk is een gerenommeerd wetenschapper die het JA- WOORD uitspreekt als het gaat om anticonceptie voor de grote grazers en zegt dat dat de meest duurzame en diervriendelijke manier van reductie is.

Zie hoofdstuk :  Professor Stout : anticonceptie ? Ja of nee.