Op 26 september 2018 sprak professor Stout. De kern van zijn betoog was :
1. Door anticonceptie wordt het welzijn van de dieren beter.
2. De dieren zullen daardoor langer leven en in betere conditie zijn. 6:43
3. Wat anticonceptie doet : populatie groei voorkomen !
4. Wat anticonceptie niet doet : dat dieren verdwijnen ( verplaatsen , doodgaan, doodgemaakt worden )

” Anticonceptie leidt niet tot afname van dieren maar betekend dat er geen dieren bij komen ”Professor Stout zegt daarmee nog maar weer eens ; dat anticonceptie werkt op herten , paarden en runderen maar wel na de Reset.

De rol van de provincie Flevoland.
De provincie komt liever niet in beweging.
Wat in de lijn van verwachting lag. Als voorbeeld de provincie stelt een groep aan genaamd ‘’ de Raad van Dierenaangelegenheid’’ Die groep beslist zonder enig wetenschappelijke onderbouwing. Volgens de minister mocht er beslist worden  maar wel op wetenschappelijke onderbouwing ( hoofdstuk ministers rem )
RDA had daarmee het alternatieve beheer gestremd door grotendeels de plannen rondom alternatief af te schieten. Deze keer remt de provincie de komst van anticonceptie weer nu door :

De verkeerde vragen,  is een vorm van vertragen.
De provincie heeft professor een brief geschreven met een vraag.  Het antwoord van Stout mocht hij toelichten 26 september 2018. Daarin was de kernvraag van de provincie een dwaalspoor.De werkgroep ; vindt het bijna belachelijk een top professional te vragen of binnen 2 maanden de populatie van 1000 herten kan verminderd worden via anticonceptie? ”
De werkgroep denkt : Alsof de gehele Statenleden niet weet hoe anticonceptie werkt !
Anticonceptie werkt niet als de populatie uit de hand is gegroeid daarna pas anticonceptie inzetten is algemeen bekend. geeft niet de gewenste effecten maar duurt 10 jaar.  De vraag is daarom frats om het proces te remmen.

Media, oud beleid, rechtszaken
De nadruk op de uitleg van professor Stout ‘’ anticonceptie kan niet …’’ werd in de media , via het oude beleid , en de verdere rechtszaken geciteerd. Nergens leest men dat anticonceptie na de reset ingezet moet worden, wil het het juiste effect krijgen. Na de uitleg op die onzinnige vraag kwam dan de tweede vraag van de provincie :
Wilt u dan uitzoeken of anticonceptie mogelijk is NA de RESET?
De professor begint uit te leggen dat anticonceptie prima werkt en wordt na enkele tellen abrupt op onbeschoft wijze afgekapt door voorzitter.

Maar de belangrijkste info hebben we geciteerd en kunt u helemaal bovenaan dit hoofdstuk lezen.

Het onderzoek is gepubliceerd maart 2020
Het rapport zegt dat GnRh gegeven kan worden via een cascade aan de grote grazers. Dat werkt als anticonceptie wordt in America gebruikt als anticonceptie. In de tussentijd kan men een vergunning aanvraag om Pz te kunnen geven. Ook dat is een anticonceptie wordt al meer dan dertig jaar in het buitenland gebruikt als geboortebeperking.

Na de Reset

De juiste grootte van de populatie is als eerste nodig. Heb je te veel dieren voor wat het stuk land kan dragen dan ga je niet om anticonceptie vragen want daardoor zullen er geen dieren verdwijnen. Dat wil zeggen een Reset ( verkleining van een groep ) door middel van anticonceptie kan natuurlijk niet. Na de Reset ( meestal door mensen ingezet : afschot , weghalen van een grote groep ) Na die verkleining van de groep ( Reset ) geeft prikpil de gewenste effecten. Er komen  minder dieren bij  wat men via anticonceptie kan sturen.

Dit is de brief waar professor stout 26 september in provincie Flevoland op reageerde.