De actie werd 11/12/2018 aangekondigd op verschillende Facebook sites

De tweede actie 12/12/2018

Een tegengeluid om giga-kul te stoppen. Omdat te veel in het nieuws kwam dat anticonceptie niet mogelijk is bij herten in natuurparken was bij ons de maat vol. Er moest een tegengeluid komen. Dit werd de 3de actie van de werkgroep.10/12/18 die maandag was de hele dag overleg geweest met Code Rood. Het voorstel was een gezamelijke actie. Alleen 1 iemand bleef uiteindelijk over. De reactie van de werkgroep was ” dan doen we het zelf wel.” Dinsdag werd dat besloten woensdag uitgevoerd. De vorm was een herdenking van de slachtoffers tot nu toe. Ieder die kwam moest in rouw-kleding. Daarna een korte vechtsport les. Een klein presentje voor de gedeputeerde Harold Hofstra. met de vraag hoe het ermee staat? Niet met hem wel met het plan. dat hij niet zou reageren wisten we wel. Maar dat hij weet dat we laten zien aan de pers dat wij niet betrokken worden was ons doel. Diezelfde dag kregen we 1 uitnodiging voor gesprek. De actie was geslaagd. We hebben het nieuws Fijn was dat een aantal mensen van Code Rood aanwezig waren om deze actie te steunen. De actie was op het Provinciehuis Flevoland Visarenddreef 1 in Lelystad.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/166425/tegenstanders-ovp-beleid-demonstreren-bij-provinciehuis

De eerste actie met Code Rood 19/11/2018

was in samenwerkingsverband met Code Rood ( 28 groepen ) in Lelystad

Deze actie was om vooral de rechter op te roepen de juiste keuze te maken. En niet toe te geven dat weer, dit maal 1830 herten , mogen worden afgeschoten

De eerste actie 15/01/2017
van de werkgroep was in Zandvoort tegen het afschot van de herten in de AWD. Om de prikpil optie in de plaatselijke pers te krijgen zodat in ieder geval de mensen in Zandvoort en de ”muggen” geinformeerd worden. Uiteraard was er weer een kleine knauw bij . Kleine steekjes onder water waar groepen of verantwoordelijke over na kunnen denken is een merknaam van de werkgroep.

https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20180925_69266719/afschot-nee-prikpil-ja