De frontlinie

Zaterdag 6 mei 2023 Martha Nussbaum

Professor Bastmeijer is een gedreven man die voor het juiste gaat. Hij heeft de Werkgroep enorm geholpen met zijn onderzoek over de alternatieven-eis. Daarmee in het achterhalen hoe de juridische weg bewwandeld moet worden ten aan zien van de Natura 2000 regelgeving een gegeven feit geworden.

Het is een concentratiekamp.

Nelleke Noordervliet vergelijkt de Oostvaardersplassen tevens de Waterleidingduinen met een concentratiekamp. Trouw 29 juni 2019

Volgens de werkgroep

Het aantonen dat hetzelfde soort drama, in dit geval een concentratiekamp, ergens anders ook aan de orde is is volgens de werkgroep legitiem. Het claimen van een drama en daardoor geen vergelijking mogen maken zou volgens ons niet mogen. Het ene is erg het andere ook. Zo toon je de situatie aan en ontstaat er druk op het onderwerp. Zo breek je het debat open , wat hoog nodig is om de situatie te veranderen. Lijden doen we allemaal zowel mens als dier. Volgens de werkgroep zijn wij daarin allemaal gelijk.

De frontlinie

Hierbij geeft Jane een helder statement. Maar Jane hoeft natuurlijk niet de enige te zijn. Wij gaan verder en zoeken steun bij de frontlinie! Frontlinie? Daarmee bedoelen wij die mensen die een mening hebben speciaal op het gebied van dieren. Omdat ze heel veel om dieren geven en daarom veel over dierenrecht denken en lezen. Zoveel dat ze het dierenrecht via hun inzichten in kranten, boeken, films, lezingen verder willen helpen. Die mensen vragen wij ook hun steun te betuigen. Wij laten t.z.t op deze pagina zien wie we hebben gevraagd. Ook publiceren wij de antwoorden. Wij hopen dat er meer bekende Nederlanders met grote dierenliefde net als Jane durven te zeggen dat de Oostvaardersplassen tot op heden niet zo verder kan. Dat uithongering en afschot en niet bijvoeren onacceptabel is. Dat anticonceptie beleid en verdere verzorging bij dit soort afgesloten parken hoort.

Die steun is nog steeds heel hard nodig.

Vrijblijvend. De werkgroep is op de hoogte van de inzet van de Provincie Flevoland. ”Om alle alternatieve te onderzoeken”. Volgens ons is dat veel te vrijblijvend ( zie hoofdstuk Nie Wieder ). Onderzoeken , kan nog jaren duren. Met gevaar dat het daarna weer terug getrokken kan worden door ander beleid.

Nog steeds rampen. Nu het zomer is zijn de rampen nog steeds aan de orde van de dag. Niet voor alle grote grazers is er drinkwater en voer beschikbaar. Sluizen worden afgesloten in plaats van open gezet. Nog steeds oppert men afschot! De Provincie is inmiddels zelf wezen kijken in de Oostvaardersplassen. Zij heeft geconstateerd dat er niets aan de hand is.

Pijnlijke werkwijze geeft tendens. De werkgroep daarentegen constateert een vreemde werkwijze! Dierenartsen en experts van buitenaf tevens actiegroepen die kunnen aantonen waar de rampen zich bevinden mochten helaas niet mee met Provincie Flevoland. Het werd daarom wel een hele subjectieve tocht. Bijgestaan door omroep Flevoland. Het principe van hoor en wederhoor was blijkbaar lastig. Het advies van van Geel dat Provincie Flevoland de betrokken burger moet betrekken was weer een vergeten hoofdstuk. https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/162675/50plus-bijvoeren-heckrunderen-toch-niet-nodig

37161032_955560554613656_4423198659928129536_n.jpg